pondělí 22. srpna 2022

Madeira I.

S batohem na zádech, východním i západním pobřežím, vysoko v horách i dole ve vlnách Atlantiku. Občas náročně, občas nebezpečně, kolem levád i skrz desítky tunelů, přírodou, kde se tají dech a s výhledy, které stojí za všechnu tu dřinu.

Ještě pořád jsem tam, pořád se mi nechce zpátky, v hlavě lezu do kopců a z kopců, máchám se pod vodopády i v oceánu. Foťák mám zahlcený fotkami kalokvětů, hortenzií a monster, které si bují v kopcích a podél cest, Atlantikem, který jsme pozorovali pokaždé z jiné strany i horami, které dají člověku sice pořádně zabrat, ale pak ho odmění pocitem, který "se nedá vyprávět, ale musí se zažít".

A tak si sem teď postupně všechnu tu krásu uložím. A bude toho hodně, varuju předem. Vybrat z toho všeho "jen něco" mi totiž v tuhle chvíli přijde jako nadlidský výkon.




























Boca da Encumeada 1 008 m.n. -  Levada do Norte - Levada da Serra



6 komentářů:

  1. Katko, zrovna jsem si říkala, kde dovolenkujete)))) Teď to vidím, moje oblíbená Madeira. Byla jsem tam 3x a je to destinace, do které bych se vracela pořád. Taková jedna velká botanická. Z levád jsem byla nadšená. Z tunelů též))) díky za fotoreportáž a těším se moc na další. Papa, přeji příjemnou aklimatizaci. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to byla opravdu zážitková dovolená. Moc se těším na další fotky.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Ach Katko, Madeira je na mém cestovatelském seznamu už dloooouho, ale zatím se na ni nedostalo. Musela to být dřina, ale za tu odměnu to stálo. Krásné zážitky a fotky, těším se na další.
    Měj pěkný den v té naší realitě :-) Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji VŠEM za milé komentáře, poctivě čtu a moc mě těší!
      Jdu na další fotky :)

      Vymazat

Podkrkonoší, mravenci a bledule

Mraky mravenišť, mraky bledulí a mraky nad hlavou.  Z Mostku na Zvičinu a zpátky do Bílé Třemešné. A  celou cestu Krkonoše jako na dlani...