pondělí 30. srpna 2021

Dolní Vítkovice


























Člověk se pořád učí. A když ho navíc tímhle unikátním, industriálním místem provází člověk na svém místě, pak vám skoro čtyřhodinová prohlídka uteče rychleji, než byste čekali. A vy se nestačíte divit.

Národní kulturní památka Dolní Vítkovice, Ostrava


12 komentářů:

  1. krásné fotky, ty výhledy..že jo,stojí za to,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem nadšená. I když v těch výškách jsem našlapovala hóóódně nejistě :)

      Vymazat
  2. Industrál já můžu)))) chtěla bych se tam taky jednou podívat.
    P. S. jste krásná dvojka )))))

    OdpovědětVymazat
  3. Letos jsme navštívili ... úžasná prohlídka, industriál kam oko dohlédne a nakonec Velký svět techniky. Super den to byl !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, za mě jedno z mála míst za poslední dobu, kde skutečnost předčila očekávání.

      Vymazat
  4. I takové místo může přinést člověku velký zážitek.
    Že to ale je kolos !
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Kateřino, jsem z Ovy a tohle místo mě vůbec neláká. Přijde mi doslova nehezké. Před asi 40 lety jsem se tam někde byla ucházet o úřednické místo a k pracovišti bych šplhala po strmých venkovních schodech. Tenkrát bylo práce dost, takže jsem s poděkováním sešplhala dolů. A byla ráda, že jsem přežila. .). Ale všechny návštěvy tam prostě chtějí.. Lenka ps. Pro mě to není exotika, ale každodenní pohled na industry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko zdravím Vás a děkuji za zase jiný pohled. Mně k Ostravě industriál tak nějak patří a odcházela jsem odtud nadšená. Velký podíl na tom měl určitě i průvodce, se kterým jsme se dostali na místa, o kterých jsem vůbec netušila. A ty galerie a kavárničky, ty mě pak dostaly úplně... :)

      Vymazat
  6. Kateřino, děkuji za nádherné fotky a mou vzpomínku na "černou" Ostravu,která je minulostí. Když se po 30-ti letech vrátím do svého rodiště, tak ji nepoznávám. ...

    OdpovědětVymazat

Podkrkonoší, mravenci a bledule

Mraky mravenišť, mraky bledulí a mraky nad hlavou.  Z Mostku na Zvičinu a zpátky do Bílé Třemešné. A  celou cestu Krkonoše jako na dlani...