pondělí 19. dubna 2021

Doufám...


























Chybí mi slunce, teplo, otevřené kavárny, obchody a dveře na terasu. Snažím se jezdit do práce pokaždé jinou cestou, přepínat koronavirové zprávy a statistiky, zaměstnávat hlavu i ruce... ale jde to ztuha jako už dlouho ne.
Jeden příjemný únik ale přece jen mám, můj skleníkový sen se začíná pomalu realizovat :) Odstranili jsme tuny kytu, zachránili pár skleněných výplní a konstrukci přesunuli k nám na zahradu. Teď by měla přijít na řadu podezdívka a všechny ty práce, na které se těším - od broušení po natírání, nové výplně, dlažbu... tak teď už jen to teplejší jaro a normálnější život.

Coming soon, doufám...

20 komentářů:

  1. Teda to jste ale obětovala nejkrásnější část zahrady, ne? Tak snad to bude stát za to a skleník splní vaše očekávání, těším se na výsledek. Ráda se u Vás inspiruji, máme podobně malou zahrádku. Už nějakou dobu bych se ráda zeptala, odkud máte černé křeslo na terase? Hana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, tenhle roh zahrady byl už osázený a rozrostlý podle mých představ, ale riskli jsme to. Vše jsem poctivě přesázela na druhou stranu a traviny a trvalky zůstanou i podél druhé strany skleníku, aby nebyl úplně v rohu. Představu mám úplně jasnou, tak snad to vyjde i v reálu :)
      Křesílka jsem kupovala přes internet (byla to sada dvou křesel plus malý stolek), bohužel si už nevzpomenu na jakých stránkách, je to už cca 5 let. Zkusím hledat. Mějte se hezky, moc zdravím

      Vymazat
    2. Moc děkuji! Díky informaci, že se jedná o set, se mně to podařilo najít. Ale už se nedělá. A stejně jsem chtěla jen jedno křeslo, celý set bych nevyužila. Hana M.

      Vymazat
  2. už brzy...bude jaro..nebo rovnou léto, hezké dny,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos to vypadá i na prvomájový polibek pod rozkvetlou a ne odkvetlou třešní :)

      Vymazat
  3. Mně už chybí úplně všechno. Možná i naděje.
    Co budete pěstovat? Obdivuji vás; jak jste stále akční. My se jen couráme po venku ))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trvá to všechno už strašně dlouho, zima i všechna ta omezení, asi to zákonitě musi dohnat každého...
      Jinak kolchozničit se nebude :), bude to spíš něco na způsob zimní zahrady. Pracovní ponk, kytky v květináčích, réva nad hlavou, křesílka... na ranní kávičku a podvečerní vínečko :)

      Vymazat
  4. Z fotek dýchá jaro - i to těšení. Určitě to bude perfektní. A snít a plánovat je potřeba - pomáhá to. Pěkný den!! Katka M.

    OdpovědětVymazat
  5. Kači, Tvůj styl fotek je mi velmi blízký... Máte to doma velmi hezké. A ten skleník, to bude lahůdka, úplně to vidím, a těším se, až to uvidím i zrealizováno...♥ P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro díky moc, za milá slova i za důvěru. Doufám, že nezklamu :)

      Vymazat
  6. Katko, no vy teda řádíte :-) berete to letos nějak zgruntu.
    Tak ať máš doma i na zahradě jen samé radosti a potěšení. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím (a manžel stonásobně), že budeme mít na dlouhou dobu zase vystaráno :))

      Vymazat
  7. Tvoje fotky jsou vždycky moc pěkné. Ráda si je prohlédnu.
    Souhlasím, že je to už všechno nějak dlouhé a ani to počasí nám to neulehčuje. Ale snad se už na trochu lepší časy blýskne.
    Tak ať práce na obyvatelném skleníku zdárně pokračuje !
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milé povzbuzení, však už si připadám jak blázen. Uklízím zimní bundy a pak je zase vytahuju, ráno vynáším ven kytky a na noc je uklízím domů... holt nedočkavci se nadřou. :)

      Vymazat
  8. Vidím, že jste se dali do úprav zahrady. My jsme taky letos začali. Letos jsme se pustili do zateplení domu. Přesvědčila nás kalkulačka úspor za vytápění, která nám porovnala, kolik utrácíme a kolik bychom mohli ušetřit. Tak jsme díky té kalkulačce oslovili pár doporučených dodavatelů. :) Tak teď už stavíme lešení a během května nás čeká nová fasáda. :) Snad se to všechno stihne včas. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ja jsem si letos poprve ve 44letech poridila take sklenik. Sice plastovy,do oblouku,ale kdyz vymyslite pekne okoli,zapadne do zahrady krasne. Uz mam vyseto,i rajcata a papriky prikryvam na noc,echinaceu,bazalku,kedlubny,salaty,pazitku. Chodnicky z oblazkove dlazby a vyvysene zahony. Sednu dovnitr,je to meditace:). Sedim a relaxuji. Krasna schovka,jina planeta:) Zdravi Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiná planeta... to je přesné. Tak ať Vám (nám) to hezky roste!

      Vymazat
    2. Dekuju!:) A dekuju za krasne fotky na vasem blogu.

      Vymazat
  10. Teda musím říct, že takový skleník bych si na zahradu taky přála. :) Ale ono to jednou vyjde. Vloni jsme začali alespoň tou zahradou, letos tam stavíme zahradní domeček a tak příští rok snad i skleník. Chtěla bych ho mít i vytápěný, nebo aspoň temperovaný, abych mohla předpěstovávat tam. Ale manžel mě od toho zrazuje, že to bude zbytečná práce, jsou potřeba termostatické ventily a já nevím, co ještě. Ale spíš mam pocit, že se mu do toho jednoduše nechce. :)

    OdpovědětVymazat

Podkrkonoší, mravenci a bledule

Mraky mravenišť, mraky bledulí a mraky nad hlavou.  Z Mostku na Zvičinu a zpátky do Bílé Třemešné. A  celou cestu Krkonoše jako na dlani...