středa 18. prosince 2019

Předvánoční

















Co jsem stihla, stihla. Teď už si "užívám" se zánětem šlach a ortézami na obou rukách. A ne, opravdu to nemám z předvánočního úklidu :) 
Letošní vánoce jsme pojali trochu jinak, bez hmotných dárků, o to víc užívání si všeho, co nás baví a těší. A není to vůbec špatný. Hodně svařáku a punče, cukroví už z poloviny snědené, na stromečku moje "retro" ozdoby, které sklízí úspěch u všech návštěv starších čtyřiceti let. 
A aby toho klidu nebylo moc, máme i nové vchodové dveře, které nám měnili v pátek třináctého a z toho vyplývá co? Že se montáž nezdařila a dveře se musí tenhle pátek znovu celé vybourat. A usadit. A uklidit ten binec.
Tak krásný třetí advent!

11 komentářů:

  1. Milá Kačko, brácha se chtěl zbavit našich retro ozdob z dětství, tak je mám všechny doma a nemůžu se dočkat, až nazdobíme s dětmi stromeček. U nás až 23.12. Starší syn má zápal plic, nenudím se;-) Opatrujte se, Ester z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ester, dobře jste udělala, ještě nadělají spoustu parády a radosti. Ať se Vám svátky ve zdraví vydaří a děkuju za přízeň :)

      Vymazat
    2. Kačko, a co adventní Olomouc? Stihli jste? Ať je lépe:-) Ester

      Vymazat
    3. Bohužel ne, zatím jen naše "skromné" trhy v Hradci, ale to se nedá srovnávat. Ty ruce mi zhatily spoustu plánů, tak snad příště. Mám to na svém wish listu! :)

      Vymazat
  2. Milá Katarína, u nás všetko neplánovane inak, ale pohoda:-)
    https://www.facebook.com/147849528595852/photos/pcb.3541531942560910/3542048642509240/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi samé překvapení. Že by nový člen vaší psí smečky?

      Vymazat
    2. To nie, ale Milo keď príde domov, od neho a od našich psov sa tiež nemôžem moc vydávať na cesty, tak som sa nemohla pozerať na OZ Zatúlané psíky Šala odkiaľ je aj Buli ako nikto nepomohol bezprízornej zrazenej fenke po šteniatkach, ležiacej v blate a zime niekoľko dní, po dvojitej operácii...dosť skáče do našich psov, hoci je nemohúca...veľmi ku mne prilipla!
      Chcem ju len vypiplať a poslať do inej dočasky, ale to sa mi asi nepodarí, aj Buliho si od nás už neprevzali...my máme psov viac než dosť, ani s kamarátkou na tú kávu som sa nedostala, papa!

      Vymazat
    3. Máš můj hluboký obdiv. Smekám před Tebou...

      Vymazat
  3. Teda vy jste vánočně nachystaní))už vyhlížíš Ježíška ???
    My už taky skoro vše máme hotové. Jen se tu po nocích mořime s domečkem pro panenky.
    Přeji krásný poslední adventní víkend. Eva

    OdpovědětVymazat

Podkrkonoší, mravenci a bledule

Mraky mravenišť, mraky bledulí a mraky nad hlavou.  Z Mostku na Zvičinu a zpátky do Bílé Třemešné. A  celou cestu Krkonoše jako na dlani...